Yeezus

京都 - Chillin' in Kyoto

Kategori: Allmänt

Igår kom jag hem från Kyoto!
 
Det var en kort men intensiv resa haha vi gjorde sjuukt mycket, vi lämnade hotellet mellan 9-10 och kom tillbaka mellan 9-10 varjedag! Så det var intensivt, iallafall för en i vanligafall ganska stillasittande människa som jag kan vara haha. Speciellt när man är som latast!
 
Aja, tog en hel del bilder med hjälp av Baba's Iphone så det blir mycket bilder! Men inga bra då med tanke på mina Photo-skills haha. Aja Bilder:
 


 
Blev förvånad av alla berg när jag först kom dit, visste faktiskt inte att Kyoto var omringad av berg! Men det var väldigt fint! Jämfört med Tokyo så är Kyoto en ganska liten stad. Typ Stockholm storlek! Rätt platt med (om man bortser från bergen) så jag skulle nog inte vilja bo där. Men det som var sjukt fint med Kyoto var alla gamla byggnader och den typiska gamla japanska kulturen!
 
 
Dessa träd var planterade i den imperiska trädgårn. Det började precis blomma när vi kom så fick aldrig riktigt se hanami säsong i Kyoto, men det var väldigt nära iallafall.
 
Haha så suddiga bilder jag tog! Nemen detta är iallafall muren och ingången till det kejserligapalatset! Asså min svenska känns lite halvdöd haha. Tror att det är för att det är sent haha, Sorry. Iallafall! De släpper inte in en innanför den muren men om man bokar en visning så får man komma in. Dock måste man boka flera månader innan så tyvärr kunde inte vi komma in.
 
 
 
Här ser ni traditionell japansk mat. Jag tror inte det är många som egentligen vet vad typisk traditionell japansk mat är. Inte jag iallafall! Man tänker typ "Asiatisk mat" ris, fisk, nudlar etc. Men Japansk mat är inte lika oljig och så har de typ sjögräs och grönsaker i allt. Inte undra på att dess befolkning generellt sett lever längst. Ibörjan så är det typ konstigt att äta det men efter ett tag så blir det sviingott! Och spännande typ? De äter typ allt haha, bambu, blommor, löv haha it never stops!
 
 
Kinkakuji . Guldtemplet (gjort på riktigt guld) Det var sjukt fint! Har för mig att de sade att Buddhas eventuella ben skulle finnas där. Men det tvivlar jag starkt på haha
 
Serious face hahaha!
Åker uppför ett berg för att titta på mera tempel!
Berg och stad!
 
 
På andra sidan berget kunde man se en annan stad (som jag glömt namnet på) Men där är iallafall Japans största sjö!
 
Hit kom vi när vi försökte hitta templena på berget, det var sviiinkallt for the record! Här sa Baba någon japansk ramsa och så försökte jag typ härma honom på skoj och då sa han att eftersom att jag härmade honom med den ramsan så jag erkände mig själv som buddhist under lärlor av någon skum munk (fattar inte riktigt systemet här men haha) Not gonna happen typ!
 
 
Woho hittade templena. Jag tog inte så mycket bilder tyvärr men aja. Hahah det var sjukt roligt när Baba gick in i en av templena (jag stannade ute för man måste ta av sig skorna och mina skor var hur jobbiga som helst att ta på och av) så var han tvunen att ta av sig mössan och då trodde en av de andra personerna som var där att han var munk haha!
 
Soba, japanska nudlar. Man kan säga att de är typ som svenskt råg/knäckebröd. Innehåller mera fibrer och är nyttigare än "vita" nudlar. Haha nyttigt igen.
 

En av mina favorit ställen i Kyoto! Det var gamla byggnader så det kändes typ som om man gick i en samurajfilm haha! Sjuukt fint Och allt var upplyst så fint med, till och med de blommande träden! Det var sjuukt mysigt! Efter att vi hade varit här så gick vi till en näraliggande stadsdel som heter Gion! Också en av mina favorit ställen för där kan man nämligen se Geishor! Vi kom dit rätt sent så det var rätt dött. Bortskämd som jag blivit av Tokyo som typ aldrig sover så blev jag asbesviken när alla affärerna stängde runt åtta!! Men ahh jag trodde att jag inte skulle få se någon Geisha men då plötsligt dök det upp en Maiko!
Maiko är en Geishalärling typ. Man kan se skillnad på dem då Maiko har mer accesoarer och mer färggranna än geishor!
Tyvärr tog jag ingen bild då jag var bakom och sen är det ganska kaxigt att bara ta en bild utan att fråga liksom.
 
 
Senare på kvällen åt vi onyttigheter haha, Baba beställde en aaasgod mangoshavedice!
 
 
Och jag beställde glass gjort på gröntte och sötpotatis typ haha. Gott iallafall!
 
+ varmt grönt te haha (Y)
 
 
Sista dagen så åkte vi till ett shinto tempel.
 
 
Dessa pelargångar var så långa s¨vi hann inte ens se hälften!
 
 
Efter det åkte vi till ett shogun-slott!
 
 
Koi-fiskar! haha de är så stora, blir alltid lika fascinerad av dem!
 
 
När vi kom in till slottet så var golvet jätteknarrigt och det var med flit för att ingen skulle kunna smyga in, Haha jag försökte smyga så att golvet inte knarrade men det var skitsvårt!
 
 
Efter det så åkte vi till ett annat berg. Men det var inget vanligt berg utan ett......
 
 
...
 
 
Apberg! haha! Japanska apor woho! Dock var det lite scary för man fick inte ha mat med sig (uppenbarliga skäl) och så fick man inte titta de i ögonen heller! Haha svårt ju! Det huset där kunde man gå in och få en närmare titt på aporna och mata dem!
 
 
Haha de var söta men jättevilda och bråkade med varandra lätt! Haha Baba var ond när han matade dem, han fick två st apor att bråka och skrattade åt det hahah!
 
Efter det var vi rätt hungriga... Så vi åt glass haha...
 
 
Glass i sakurablomma smak! Sviiingott! Jag rekomenderar det starkt!
 
Aja, det var jättekul att vara i Kyoto! Jag vill defenitivt åka tillbaka dit!
 
Haha nu orkar jag inte skriva mer. Ska upp tidigt imorn och hämta familjen på flygplatsen.
Ciao foor now!
 
 
 
 
 
 
 
 

Flytta?

Kategori: Allmänt

Hej hej
 
ursäkta mitt sena inlägg! Jag kommer nog vara lite seg fram till den 20:e då jag har prov.
Rubriken handlar om en eventuell flytt som jag planerar att göra.
 
Jag ska nämligen byta lägenhet! Woohoo haha, som har egen toalett + badkar , egen tvättmaskin + egen balkong! Say hallelujah! Haha!
Det kommer vara en större lägenhet så om någon nån gång vill komma på besök *host kom snella host* så är ni välkomna! Haha kostar då bara 200kr/per natt extra vilket är billigt med tanke på hotell och sådant! Billigt billigt!
 
 
Till och med loft wohoo!
 
TOALETT!! Haha det kommer vara så skönt att ha sin egna toalett! Har alltid velat köpa sånna rosa eller gröna toapapper här som luktar gott.Haha ingen hemlighet om att jag är skum!
 
Flyttdag blir den 13:e april!
 

Aja, sen kommer tankar som "Ska jag stanna ett år till?" Jag trivs väldigt bra. Dock saknar jag er där hemma och skulle villja plugga vidare med. Aja får se vad som händer.
 
Iallafall (har skrivit aja för mycket nu)
Denna veckan har inte varit super eventfull. Igår var det varmt och skönt. Men varmast var det i söndags. 25grader!!! <3 Dock försvann det snabbt då ett läskigt sandmoln kom. JA ETT F'CKING SANDMOLN???
Först sa Yusuke att det förmodligen var vindar från Kina och då tänkte jag direkt "Åh nej inte cancervindar!" Men sen visade det sig att det typ var två vindar som krockade? Så all smuts virvlade upp och täckte bokstavligen solen! Som gula moln. It was creepy I tell you! När man såg de gula molnen på långt håll såg det ut som en sandstorm haha jag trodde vi skulle dö! Men aja gött att känna att man andats in Japans gatsmuts...mmmm mama likes....
Aja Vi tittade på gamla japanskahus. Det luktar precis likadant som svenska gamla hus! Typ trä och rök haha.
Sen gick vi till ett department (asså svenska för detta ordet?) hus typ. Där åt vi på en restaurang på högsta våning, skyview + jazz... Nice! Sen slutade det  upp med att jag köpte två klänningar hehe!
 
Aja jag bad Yusuke att skicka ett kort som jag tog med hans mobil på sandmolnen så de ska ni få se. Creepy I tell you!!
 
 
 
Imorse runt fem kände jag en ganska creepy jordbävning som var rätt stark, halvvaken som jag var trodde jag först att det var min kropp som skakade haha.
 
Aja Hoppas ni har det bra i kalla Sverige (hörde att det var +15 herregud!!) Hoppas det blir varmare för er snart!
Annars kan ni komma hit liksom.....he...he...he... nemen ska sluta nu!
 
Jessica vill ha mera uppdateringar från er nu! (haha ska jag säga som tar 100000 år på mig att uppdatera haha)
har en i min klass som säger sitt namn istället för "jag" på japanska. Man kan göra det och jag frågade Yusuke om det..Men han sa att man sällan gjorde det och det är så...töntigt! HAha!ha jag hatar det!

Aja ha deee! Haha angeredstyle

So far so good

Kategori: Allmänt

Hej!
Så jag hade tänkt att uppdatera min blogg igår. Jag tog med mig kameran, tog kort på min outfit, vad jag åt och Yusuke men när jag kom hem letade jag överallt-no where to be found!
Så jag får ta mig till akihabara (den elektroniska staden för nördar typ) och leta efter sladdar!
 
Aja men tänkte iallafall skriva ett inlägg och se om jag kunde gräva fram något gammalt kort!
Jag har vart sjuk 2190470912ggr! Orkar inte vara sjuk mera haha, men förhoppningsvis har jag bättre immunförsvar av alla påfrestningar.
Sen har det varit lite körigt med familje-livet men det är bara att hålla ut till bättre tider typ.
 
Annars har jag haft det rätt gött här! Gått mycket på Izakaya, druckit, sjungit i karaoke, gått på olika restauranger
...the usual typ
Sen var jag en helg i en second-hand butik i Harajuku, Kinji heter den, där hänger typ alla "coola" harajuku kids typ (asså inte de som cosplayar utan de som bara har lite "annurlunda" stil men ändå mode/grunge)
 
 
btw finns det en väska här som jag sett flera gånger det är en tygväska (om jag inte minns fel vilket har hänt) där det stod "Läxor? Är du ensam" på svenska haha tyckte det var väldigt roligt att se när japanerna helt clueless gick runt med den utan att ha någon aning om vad det betyder!
 
Köpte en grå långklänning (asså jag vet inte när jag särskriver och när jag inte gör det så sorry), en sån tröja som är skoluniformsaktig som typ sailor moon har? Inte en skoluniform utan bara tröjan.. vet inte varför egentligen men det är bara kul att ha. Kanske man kan göra något kul med den... Så länge jag inte ser för wappig ut eller wannabe 15 år.
Aja samma dag som jag var i Harajuku och shoppade med Vincenza (en australiensk tjej från min klass) så såg vi den här tjejen:
 
 
Som var omringad av fotografer och jag undrar om inte denna bilden är tagen den dagen som jag var där (känner igen bakgrunden haha) Vincenza talade om för mig att hon tydligen är lite av en B-kändis i Japan.

Sen har jag varit på zoo igen haha! Sett skumma och söta djur
Detta är apor som finns i Japan (asså ute i naturen haha) de brukar bada i de varma källorna som finns här.
Apa på japanska är 猿 - Saru
 
Dessa aporna klättrar i både träd och klippor!
Och flodhästar! Blev dock besviken för de var så smala, ville ha en fetflodhäst med valkar typ haha de ser så roliga och fula ut!
 
Aja haha lite valkig var den flodhästen som jag fick på bild iallafall.
 
För några veckor sen var jag och Yusuke på museum och tittade på urtida saker, typ fosiler från flera hundra miljoner årsedan! Gamla japanska djurraser och hur människorna levde förr + genetiken hos japaner och djuren här. Tydligen går det inte riktigt att spåra vart det japanska folket kom från. Och så fick vi se en riktig mumie av en japansk kvinna! Det var intressant men creepy!
Och sen det roligaste som jag tyvärr inte kan posta några bilder på för att jag inte har en sladd.....
 
Vi fick se....
 
 
 
"trumvirvel" haha
 
 
 
 
 
 
 
Dinosaurieskelett!!

Haha fatta att min inre åttaåring kom fram och nördade sönder! Vi fick se Deinonychus skelett (tänkte på Jurassic park när barnen är i köket) T-rex! ... Och...Kommer inte ihåg vad den dinosaurien hette... Kanske Apatosaurus..Aja skitsamma haha det är nog bara jag som bryr mig! Vi såg även Triceratops och Stegosaurus!
...Så nu ska jag sluta nörda haha!
 
 Annars har det kanske inte hänt super mycket.. Gått på karaoke, druckit haha och umgåtts med Yusuke och klasskamrater. Sen har jag pluggat en heel del! Mest kinesiska tecken. Svårt är det att memorisera allt och jag blir mer och mer plugggalen märker jag eftersom att jag inte gillar när andra är bättre än mig när det gäller japanskan haha (förutom de som har högre level eller de som faktiskt är födda här då haha)
 
Sen har jag börjat måla lite smått igen! Köpte ett block och färgpennor (bara 10 kr typ)
 
Idag har njutit av Fredagen och åt indisk mat med Yusuke. Det var 18 grader idag!!! Haha jag njöt som fan av att vara ute. Dock blåste det sjuukt mycket! Sen på kvällen började det att regna. Bombade kylskåpet med mat! Så nyttig mat som möjligt för jag har varit sämst på att äta nyttigt nuförtiden :( Så har bombat kylskåpet med grönsaker, frukt, risnudlar (nyttigare än vanliga nudlar) tabasco (hehe starkt och gott) och soppor! Hade postat bild men ahh...no need to repeat
 
De sålde persikoblommor i affären! Fatta att jag var sjukt sugen på att köpa! D: Haha har bestämt mig för att göra det när jag har vårstädat lägenheten rejält. Asså de luktar verkligen persika!!
 
Om mindre än en månad kommer familjen hit och hälsar på! Det ska bli kul! Hoppas jag inte failar med guidening!
 
Aja hoppas ni har det bäst! Saknar er! Så fort jag får sladden ska jag uppdatera med uppdraget Eleni!
Då blir det bild på outfit, vad jag åt, etc!
 
Ciao for now <3