Yeezus

The trip, En sammanfattning del 1

Kategori: Allmänt

Tja alla fina. Idag fortsätter jag med detta inlägget- Började egentligen för några dagar sen men var bara allmänt trött och opepp så jag fixart nu!

Kan förövrigt säga att jag är mitt upp i att söka jobb. Om jag hittar något kommer jag eventuellt hoppa av studerandet med japanskan då jag ligger sjukt efter och vill gärna plugga det borta i Japan istället isåfall. Men det är bara ett kanske scenario. Låt oss hoppas att jag får napp någonstans! Iallafall in with the trip.Hejdå Sverige! Haha tagen dagen då jag skulle åka. Har dock fortfarande inte orkat ta ner flaggorna!

Har dock inga bilder på resan dit men kan beskriva den som lång, lite stressig när vi var i Stockholm tack vare en klant på Landvetter som gjorde att vi var tvugna att checka in när vi kom till Stockholm igen! Vi fick springa till flyget! Efter en lång färd till Beijing så fick vi vänta i ca 7 timmar. Det var både jobbigt, segt och dessutom var luften där väldigt smutsig! Minus för Beijing, om jag ska åka till Kina tänker jag åtminstone inte åka dit.


Hello Japan! Detta är från andra dagen. Av någon konstig anledning tog jag inga bilder på den första dagen. Den första dagen åt vi iallafall Tsukemen. Vilket är typ en form av Ramen, dock så doppar man nudlarna i en starkare sås och surplar i sig dem. Det var gott men jag har alltid svårt för att äta när jag har Jet lag och magen inte riktgt funkar som den ska. Yuusuke fick äta upp mina rester, vilket han gjorde typ hela tiden förutom i slutet, då jag åt som en gris (Y) Det var väldigt snällt med tanke på att det inte är fint att lämna mat i Japan. Tror det är nått med att kockarna tar illa upp. Så ett tips är iallafall att försöka äta så mycket man kan när man är där och att inte gå in på en liten restaurang bara för att sitta där för det brukar vara svårt med plats, speciellt med populära restauranger så ibland får man stå i kö för att äta.

Iallafall så hände inte så mycket den dagen, vi drog till Shibuya och fixade telefoner. Vet inte varför men jag har köpt en japansk telefon nu. Tur att jag planerar på att åka dit igen, annars hade det varit väldigt onödigt. Jag tänkte inte på det då, av någon konstig anledning så funkar inte min hjärna så bra när jag är där borta. Missade sjukt viktiga detaljer som man egentligen borde hålla koll på! Tur att man hade Yuusuke annars hade vi nog försvunnit nånstans i Tokyo! Haha :(

Andra dagen drog vi till Meiji Shrine och tittade omkring. Väldigt fin natur där även om det är mitt i metropolisen.Den porten som men ser på bilden är typ "ingången" och där ska man buga. Vissa gjorde det inte men kan ju vara kul att visa lite respekt typ och spela att man kan haha. Vet inte alls vad jag skulle skriva mera här, tog ju några dagars paus. Men kan säga att det var sjukt fint där inne och när man väl kommer fram ska man tvätta händerna och sedan gå fram till "altaret" för att kasta pengar, klappa händerna två gånger, buga två gånger...Var det något mer sen? Haha kommer inte ihåg så bra.Efter vi hade gjort proceduren med bugningarna och klappningarna så gick vi omrking och kom till en slätt. Gräset var gult!? Fattade ingenting det var ju inte ens varmt! Ser uttorkat ut men det är det inte. Är mycket förvirrad över japans natur... Träden var också böjda helt åt helvete typ!IZAKAYA! Haha om man är en dricksugen svenne så bör man åka dit för att uppleva billighetens extas! Jag blev helt sepe av deras billiga priser och ville typ dricka allt! Haha. Vi gick dit två ggr under resan. Den andra gången var det på min födelsedag. Olyckligtvis så var vi tvunga att dra tidigare för att det var mycket folk. Enda negativa med stället enligt min åsikt!

Under dag 3 (haha inga bilder, jag suger!) så var Emma hemma på hotellet (jag sa alltid hem om hotellet när jag var där av någon konstig anledning) och behövde jobba med sitt sista projekt och Ylva mådde dåligt så jag mötte upp Yuusuke i Shibuya och åkte till roppongi. Vi befann oss inomhus för det var dåligt väder. Vi gick omkring och sen gick vi på bio och efter det åt vi på en indisk restaurang.Dag 4 åkte vi till akihabara och kollade runt. Jag hade verkligen inget av intresse där. Bara fullt med manga och elektroniska saker som man ändå inte kunde köpa. Men det var ändå intressant att gå runt. Kan dock säga att jag föredrar hetta framför kyla. Var mycket enklare att gå runt i somras än det var i slutet av mars när man frös som bara den. Typiskt att det skulle vara extra kallt också!
Sen drog vi vidare till Ikebukuro och drog till ett ställe som hette suncity. Där gick vi runt på ett akvarium. Det var väldigt fint och showen med dykaren var mysig. Speciellt när hon höll en haj i sin famn och typ klappade den, såg jättemysigt ut haha! Enda negativa var allt folk. Såg rätt många retard fiskar också så det var bara allmänt kul att skratta åt dem!På morgonen dag 5 åt man bento. Sjukt gott! Definitivt att rekomendera!The gang! Vi drog till Det gamgla kejserliga byggnaderna i centrala Tokyo. Sjukt fint var det. Läste lite om diverse shoguner och så. Påminde mig lite om realia lektionerna som jag har haft!Det första sakura trädet som man såg i år. Tyvärr hann vi inte se så mycket som jag hade hoppats på men vi hann iallafall se en del!


Bambu!On our way to Odaiba, En öliknande? Ort typ. Så vi åkte ett obemannat tåg (dvs no driver utan maskindrivet) över Rainbow bridge!


Woho! Haha. Vi tog även purikura men jag tappade bort de fotona D: De bara försvann i hotell rummet.. Kanske var städerskan som tog dem!! Haha nemen ah, så jag och Yuubaba tog igen det sen. Ylva och Emma har lyckligtvis de fotona iallfall.Det var väldigt kallt och blåsigt den dagen tyvärr :( Men fortfarande väldigt fint i Odaiba. Dock snobb kvarter men vad förväntar man sig haha.Hittade denna affären i ett shoppingcenter i Odaiba tyckte namnet bara var föör....hahahahah.

Kommer uppdatera mer om resan i nästa inlägg. Känns ju som en upprepning då Emma skrivit om det mesta vi gjort men tänkte att det kanske är kul att läsa om min view också? Haha kanske är astråkigt vem vet. Aja Ha det gött nu!