Yeezus

om Juni

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Eftersom att jag som vanligt är seg med att skriva så får detta inlägget bli lite längre!
Eller ahh..lite mera bilder. kan berätta med de första bilderna att jag och Yusuke stack till bookstoretown typ. Ett ställe där det fanns jättemånga bokaffärer, de flesta secondhand.
 
 
Arrived at the bookstoretown!
 
En av de många bokaffärerna! (Y)
 
 
En till bokaffär med böcker som jag aldrig kommer läsa... Asså kanji, go fuck yourself! 
 
På tal om kanji och sånt, i och med att jag studerar japanska så kan jag tycka att japanska och svenska verkligen är i två heelt olika språk-kategorier. Svenskan fokuserar mer på konsonanter och är faktiskt ett as-svårt språk egentligen. Vi svennar tänker ju inte på det, men våran stavning är nästan lika åt helvete som den franska stavningen. Det ser man ju, många i våran ålder kan ju inte stava eller använda grammatiken korrekt för den delen. Inklusive mig haha. Men japanskan är egentligen, när det kommer till stavningen, inte alls svår. de stavar orden som man uttalar de. Svenska uttalas ju Stjärna, schärna typ.Var fan kom t och j:et ifrån?? haha
Medans japanskan inte alls har sepe konsonanter utan har som regel att de måsta ha en vokal efter varje konsonant (förutom n). Om de har ett långt o, stavas det ou eller oo vilket inte är så svårt så länge man hör skillnaden. Dock är japanskan, uttals mässigt ganska begränsad om man jämför med svenskan. Det som gör japanskan svår är kanji. (enligt min åsikt)... Sen är grammatiken annorlunda, typ "vad ska du göra idag?" blir "idag vad göra?" på japanska haha, det blir för "enkel" ihopsättning för mig. Jag som svensk vill göra meningen mera komplicerad. Men japanerna säger, ju kortare dest bättre. Haha låter bara konstigt för mig. 
 
Haha okej ska sluta tråka ut er med språktankar.
 
Jag såg iallafall de...vad säger man, printer? hahah bokförlag typ för manga-serien Dragbonball och en annan känd manga serie som heter One piece (alla tycker det är konstigt att jag inte har läst eller sett på den här. den är sjuukt populär i Japan och bland anime-freaks)
 
 
 
Efter booktown så gick vi runt och kom fram till kejsarpalatset och tänkte vara kulturella och dra på museum. Meen vi kom på att det var måndag och då hade tydligen allt stängt.
 
Så vi började röra oss mot en Thairestaurang som vi brukar dra till ibland, inte så långt ifrån rainbowbridge!
 
 
Såg årets första sköldpadda! Kan meddela att jag sett en hel del nu. Himla söta. 
Nu har även the cicadas (typ skitstora syrsor som låter åt helvete) vaknat...woho... 
Jag såg även en död kackerlacka på marken när jag var påväg till skolan för några dagar sen.... EW!
 
 
Vi såg även en likadan fågel på exakt samma plats som vi såg för två årsen (första gången jag var i Japan)
Så vi tänkte att den förmodligen var the gate-keeper till någon hemlig värld!
 
 
 
 
En bro within a bro, inbrosion!.......
 
 
En koppar byggnad!
 
Förövrigt måste jag bara berätta om ett japanskt synesätt som jag tycker är heelskumt!
De anser alltså att om någon säger något till en, då är det ens egna ansvar att höra vad den personen säger. Så om man då inte hör vad personen säger (för han/hon kanske mumlar) så är det ens egna fel för att man inte kunde höra.... Asså hahah helt obegripligt för mig. Om någon vill förmedla något till mig så är det ju inte mitt problem om människan inte lyckas med att göra sig förstod/hörd. I do not understand this reasoning!
 
Aja. Vi stannade till på Starbucks och tog oss varsinn Frappino 
 
Haha jag råkade dricka nästan hela innan jag kom på att jag skulle ta kort! Yusukes var i cheesecake/strawberry (I think?) smak, tydligen säsongs smak, är det samma i Sverige tro? 
Min var Mango Frappino! (Y)
 
Sen gick vi vidare och jag tog kort på lite snygg arkitektur~
 
 
 
En fishtank som stod mitt i ingången till en departmentstore (Y) Det var väldigt stort så jag kunde inte riktigt få hela på bild. 
 
 
En giraffe! 
 
 
 Asså hjälp haha jag kommer inte ihåg vad det var med denna statyn... Tror det var eventuellt en portugis eller en holländare. De första europeérna som kom till Japan var portugiser, de kom för att predika fast enda anledningen till att Japan ens släppte in dom var pga deras vapen (gevär och shit) 
De lyckades inte konvertera så många och sen blev de utkastade och fick bara komma till Japan för att handla varor och sälja för att sedan knappt få komma överhuvudtaget. (Japan isolerade sig helt från omvärlden fram till börtjan av 1900-talet...om jag inte minns fel haha. Sen tvingade amerikanerna dom att öppna sina portar igen)
 
 
Disneysea!
 
Det var sjukt mysigt där. Jag inte säga vilket som var bäst, Disneyland eller Disneysea men Disneysea's tema var (som man hör på namnet) hav, så kanske mer "somrigt"
 
 
Efter den stora jordgloben så gick man igenom en annan port och då såg jag en fet fake-vulkan som fick fake-utbrott haha. Tyckte det var häftigt!
Första delen var medelhavstema vilket var sjukt mysigt. (med vulkan i bakgrunden)
 
 
 
 
 Efter medelshavstemat kom New York temat (jag trodde att det skulle vara typ de olika "världshaven" men det var det dock inte)
 
 
 
 Typ 1800-1900's style New York!
 
Det "tornet" är förövrigt ett skräck-torn. Jag höll på att dö när vi skulle "åka" det men det var inte alls läskigt haha. Det var en japansk tjej som satt brevid mig när vi åkte den som blev rädd. Jag misstänkte dock att hon spelade för att hennes pojkvän skulle tycka hon var söt eller nått haha. Det enda som var "läskigt" fast mer kul var att det var som ett fritt fall högst upp i tornet. Det funkade för mig eftersom att man inte såg utsikten så bra. Jag har ju en fet höjdskräck.
 
 
Tyckte det var roligt med slogan "Fish so fresh your mother would slap it" haha.
 
Efter "New-Yorklandet" så kom man till ett slags steampunk.land typ. Asgrymt!
 
Så åkte vi en slags vattenkarusell 
 
 
Jag spelade även in en film (men den går ej att ladda upp) aja den är inte så intressant och min röst är typ irriterande att lyssna på haha!
 
Annywayy
 
 
 
 När vi stod i kön till en "Karusell" det var som en 3D aktig film fast det var mera verkligt typ (förklarar det nästa bild), så såg vi iallafall en båt, jag tänkte typ water world meets steam punk (om det är någon som har sett den lol)
 
 
 
 Så denna karusell var tydligen baserad på filmen Stormrider som jag aldrig har sett så ibörjan fattade jag ingenting haha. Men det var faktiskt sjukt kul. Det var som en bioskärm och så satt man i säten och så var det som om man satt i ett luftskepp. Det var rätt freaky faktiskt för det kändes rätt verkligt. Så åkte vi typ in i en fet storm (creepy) och sen blev det katastrof och vi blev träffade av blixten och (om jag minns rätt) fick vi typ en lätt stöt? haha helt sjukt. Sen fick vi vatten på oss (typ regn som läckte in)
Aja sämsta förklaring men den var faktiskt rolig!
 
 
 Sen bar det av mot maya pyramider och djungel haha. Jag bad en person som arbetade där att ta en sjukt awkward bild på mig och Yusuke.... Den kommer inte upp här hahaha. (Kan avslöja att jag inte ens tittade in i kameran... Hur lyckas man med det? lol)
 
 
OUUFFF värsta feeet hahaha! Min inre nörd fangirlade!

Självklart var denna pyramiden en karusell. 
 

Indiana Jones!! haha. Jag hade verkligen det soundtracket i huvudet hela dagen (Y) mera bilder från kön till karusellen.
 
 
 
 Bildkvalitéten suger men aja. 
 
Efter det drog vi till Aladdin land!
 
 
 
 Där åkte vi en "flygande-mattan" karusell. Efter det hade jag "En heelt ny värld" på hjärnan haha.
 
 
 
 
Sen stack vi till Volcanoland!
 
 
Tyvärr fick jag inga bra bilder alls från karusellerna här. men det var mest typ djuphav/djuptundermarken karuseller.
 
Sen stack vi till Lillasjöljungfrunlandet haha.... Eller Tritonlandet?
 
 
Det var roligt där inne men verkligen bara barnkaruseller. Haha Yusuke älskade det!
 
 
Toy Storyland!
 
 
 
Oversized books! Denna karusellen fick man sitta i en vagn och skjuta targets. Det var kul, ibörjan ledde jag men Yusuke vann tillsist... fan haha.
 
Sen tog vi även en boatride!
 
 
 
Hela dan gick assnabbt! Jag var sjukt trött i och med att vi hade gått i två dagar i rad (dålig stamina haha :(  )
 
Aja, det var allt för detta inlägget (orkar inte skriva mera haha)
 
Men ett nytt inlägg kommer snart om Okinawa och en masa klagomål på Japans äckliga insekter.
 
Stay tuned~ haha...