Yeezus

京都 - Chillin' in Kyoto

Kategori: Allmänt

Igår kom jag hem från Kyoto!
 
Det var en kort men intensiv resa haha vi gjorde sjuukt mycket, vi lämnade hotellet mellan 9-10 och kom tillbaka mellan 9-10 varjedag! Så det var intensivt, iallafall för en i vanligafall ganska stillasittande människa som jag kan vara haha. Speciellt när man är som latast!
 
Aja, tog en hel del bilder med hjälp av Baba's Iphone så det blir mycket bilder! Men inga bra då med tanke på mina Photo-skills haha. Aja Bilder:
 


 
Blev förvånad av alla berg när jag först kom dit, visste faktiskt inte att Kyoto var omringad av berg! Men det var väldigt fint! Jämfört med Tokyo så är Kyoto en ganska liten stad. Typ Stockholm storlek! Rätt platt med (om man bortser från bergen) så jag skulle nog inte vilja bo där. Men det som var sjukt fint med Kyoto var alla gamla byggnader och den typiska gamla japanska kulturen!
 
 
Dessa träd var planterade i den imperiska trädgårn. Det började precis blomma när vi kom så fick aldrig riktigt se hanami säsong i Kyoto, men det var väldigt nära iallafall.
 
Haha så suddiga bilder jag tog! Nemen detta är iallafall muren och ingången till det kejserligapalatset! Asså min svenska känns lite halvdöd haha. Tror att det är för att det är sent haha, Sorry. Iallafall! De släpper inte in en innanför den muren men om man bokar en visning så får man komma in. Dock måste man boka flera månader innan så tyvärr kunde inte vi komma in.
 
 
 
Här ser ni traditionell japansk mat. Jag tror inte det är många som egentligen vet vad typisk traditionell japansk mat är. Inte jag iallafall! Man tänker typ "Asiatisk mat" ris, fisk, nudlar etc. Men Japansk mat är inte lika oljig och så har de typ sjögräs och grönsaker i allt. Inte undra på att dess befolkning generellt sett lever längst. Ibörjan så är det typ konstigt att äta det men efter ett tag så blir det sviingott! Och spännande typ? De äter typ allt haha, bambu, blommor, löv haha it never stops!
 
 
Kinkakuji . Guldtemplet (gjort på riktigt guld) Det var sjukt fint! Har för mig att de sade att Buddhas eventuella ben skulle finnas där. Men det tvivlar jag starkt på haha
 
Serious face hahaha!
Åker uppför ett berg för att titta på mera tempel!
Berg och stad!
 
 
På andra sidan berget kunde man se en annan stad (som jag glömt namnet på) Men där är iallafall Japans största sjö!
 
Hit kom vi när vi försökte hitta templena på berget, det var sviiinkallt for the record! Här sa Baba någon japansk ramsa och så försökte jag typ härma honom på skoj och då sa han att eftersom att jag härmade honom med den ramsan så jag erkände mig själv som buddhist under lärlor av någon skum munk (fattar inte riktigt systemet här men haha) Not gonna happen typ!
 
 
Woho hittade templena. Jag tog inte så mycket bilder tyvärr men aja. Hahah det var sjukt roligt när Baba gick in i en av templena (jag stannade ute för man måste ta av sig skorna och mina skor var hur jobbiga som helst att ta på och av) så var han tvunen att ta av sig mössan och då trodde en av de andra personerna som var där att han var munk haha!
 
Soba, japanska nudlar. Man kan säga att de är typ som svenskt råg/knäckebröd. Innehåller mera fibrer och är nyttigare än "vita" nudlar. Haha nyttigt igen.
 

En av mina favorit ställen i Kyoto! Det var gamla byggnader så det kändes typ som om man gick i en samurajfilm haha! Sjuukt fint Och allt var upplyst så fint med, till och med de blommande träden! Det var sjuukt mysigt! Efter att vi hade varit här så gick vi till en näraliggande stadsdel som heter Gion! Också en av mina favorit ställen för där kan man nämligen se Geishor! Vi kom dit rätt sent så det var rätt dött. Bortskämd som jag blivit av Tokyo som typ aldrig sover så blev jag asbesviken när alla affärerna stängde runt åtta!! Men ahh jag trodde att jag inte skulle få se någon Geisha men då plötsligt dök det upp en Maiko!
Maiko är en Geishalärling typ. Man kan se skillnad på dem då Maiko har mer accesoarer och mer färggranna än geishor!
Tyvärr tog jag ingen bild då jag var bakom och sen är det ganska kaxigt att bara ta en bild utan att fråga liksom.
 
 
Senare på kvällen åt vi onyttigheter haha, Baba beställde en aaasgod mangoshavedice!
 
 
Och jag beställde glass gjort på gröntte och sötpotatis typ haha. Gott iallafall!
 
+ varmt grönt te haha (Y)
 
 
Sista dagen så åkte vi till ett shinto tempel.
 
 
Dessa pelargångar var så långa s¨vi hann inte ens se hälften!
 
 
Efter det åkte vi till ett shogun-slott!
 
 
Koi-fiskar! haha de är så stora, blir alltid lika fascinerad av dem!
 
 
När vi kom in till slottet så var golvet jätteknarrigt och det var med flit för att ingen skulle kunna smyga in, Haha jag försökte smyga så att golvet inte knarrade men det var skitsvårt!
 
 
Efter det så åkte vi till ett annat berg. Men det var inget vanligt berg utan ett......
 
 
...
 
 
Apberg! haha! Japanska apor woho! Dock var det lite scary för man fick inte ha mat med sig (uppenbarliga skäl) och så fick man inte titta de i ögonen heller! Haha svårt ju! Det huset där kunde man gå in och få en närmare titt på aporna och mata dem!
 
 
Haha de var söta men jättevilda och bråkade med varandra lätt! Haha Baba var ond när han matade dem, han fick två st apor att bråka och skrattade åt det hahah!
 
Efter det var vi rätt hungriga... Så vi åt glass haha...
 
 
Glass i sakurablomma smak! Sviiingott! Jag rekomenderar det starkt!
 
Aja, det var jättekul att vara i Kyoto! Jag vill defenitivt åka tillbaka dit!
 
Haha nu orkar jag inte skriva mer. Ska upp tidigt imorn och hämta familjen på flygplatsen.
Ciao foor now!